Lomat alkavat nyt suurimmalla osalla olla taputeltu ja pitäisi taas asennoitua työntekoon lomien jälkeen. Itsellä oli erittäin mukava lomalta paluu ns. sorvin ääreen, kun saimme kouluttaa Ukko.fi:n työntekijät. Järjestimme heidän tarpeisiin räätälödyn ensiapukoulutuksen.

hätäsiirto-harjoittelu

koko koulutuksen ajan oli mukava ja rento ilmapiiri

Ilman ollessa kuin morsian ja auringon paistaessa päätimme tehdä osan harjoitteista ulkona. Kävimme ulkona läpi mm. auton tarpeellisen lisävarustuksen onnettomuustilanteita varten sekä harjoittelimme sairauskohtauksen saaneen siirtoa autosta maahan. Elvytysharjoittelukin sujui mahtavasti kesän tarjotessa parastaan. Työntekijät olivat mukana oikein hyvällä huumorintajulla ja erittäin hyvällä asenteella, joten koko koulutuksen ajan oli mukava ja rento ilmapiiri. Rennon ilmapiirin voi aistia erittäin hyvin myös blogin kuvista.

Kylkiasento

Mikäli entisen Marian sairaalan alueella sinut yllättää äkillinen sairauskohtaus osaa Ukko.fi:n henkilökunta tunnistaa yleisimmät sairauskohtaukset ja toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Edelleenkin on syytä muistaa, että Ukko.fi kuitenkin keskittyy helpottamaan kevytyrittäjien arkea, joten edelleenkin ensisijainen paikka jatkossakin on sairauskohtauksien ja tapaturmien sattuessa Haartmanin ja Malmin sairaaloiden päivystykset. Loppuun vielä lisää tunnelmia kuvien muodossa ensiapukoulutuksesta!

Paineside-haavojensidonta

Aivohalvauksen-tunnistus-sokin-ensiapu


Jonathan Hagkvist
Kirjoittanut: Jonathan Hagkvist, Sairaanhoitaja, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK)