Teknologian hyödyntäminen opetuksessa

Törmäsin muutama päivä takaperin huikeaan sovellukseen androidin play-kaupassa, nimittäin Rescuebusters-peliin. Pelissä hyödynnetään nykyteknologiaa ja sen avulla saadaan uutta maustetta oppimiseen ja kouluttamiseen. Pelin avulla varsinkin lapset saavat uuden ja helpon lähestymistavan tulipalojen ehkäisyyn ja ensiavun oppimiseen.

Tähän on vain yksi peruste ja se on läheisen hengenpelastaminen

Itse pitäisinkin kyseistä peliä jokaisen lapsen ja miksei vanhemmankin puhelimen pakollisena ohjelmana. Tähän on vain yksi peruste ja se on läheisen hengenpelastaminen. Pelissä opitaan mm. tukehtuvan ensiapua, elvytystä, tulipalon ennaltaehkäisyä ja tulipalon sammutusta. Tätä sovellusta voimmekin suositella oikein hyvin kaikille ja varsinkin perheiden lapsille.

Ainoana miinuksena oli pelissä näkyvät mainokset, ja kukapa niistä välittääkään, mutta palkkahan heidänkin tulee työstään ansaita. Ensimmäisenä näkyvä zombiemainos sai miettimään, onko mainosten sisältö sopivaa perheen pienimmille. Yhteydenotto pelinkehittäjiltä varmisti, että he ovat ottaneet tämän huomioon ja heidän mainoskumppaninsa tarjoaa vain lapsille sopivaa sisältöä. Mikäli kiinnostuitte asiasta enemmän, käykäähän kurkkaamassa RescueBustersin kotisivut.

Rescuebusters pelin kuvakaappaus

kuvakaappaukset Rescuebusters-pelistä

vähentää hälinää luokissa, koska oppilailla pysyy mielenkiinto opiskeltavaan aiheeseen

Odotan mielenkiinnolla, mitä helpotuksia ja innovaatioita teknologia tuo tulevaisuudessa oppimisen tueksi. Oppimistyylejä on monia ja luulen, että teknologian avulla voidaan kehittää lisää eri oppimistyylejä tukevia opetusmetodeja. Tämä luonnollisesti vähentää hälinää luokissa, kun oppilailla pysyy mielenkiinto opiskeltavaan aiheeseen. Mekin hyödynnämme teknologiaa ja olemme tuoneet ensiapukoulutuksen nykyaikaan.

Pelissä elvyttämistä

kuvakaappaukset Rescuebusters-pelistä