Oli taas erittäin mukava koulutuspäivä Helsingissä, kun kävin kouluttamassa Lastenkulttuurikeskus Musikanttien henkilökunnan. Suomeen saatiin jälleen lisää ensiaputaitoisia, kun kerrattiin osalle jo hieman unohtuneita ensiaputaitoja. Räätälöimme ensiapukoulutuksen Musikanttien tarpeiden mukaiseksi. Kuten jo yhdistyksen nimi kertoo, toiminta on suunnattu lapsille, joten ensiapukurssilla opetettiin myös lapsen ensiapua.

Defibrillaattorin käyttäminen

Tekniikan tultua tutuksi alkoi elvytys sujumaan

Musikanttien palveluna on erilaiset harrastuskurssit lapsille 0-vuotiaasta aina +18-vuotiaaseen asti. Muunmuassa:

• musiikki-
  • tanssi-
  • kieli-
  • taide-
  • liikuntakurssit.

Musikanttien henkilökunta oli erittäin mukavaa ja koko ensiapukurssi sujui rennossa ilmapiirissä. Aluksi osalla osallistujista oli hieman hankaluuksia saada elvytyksen aikaiset painelut tarpeeksi voimakkaiksi, mutta hieman tekniikkaa läpikäymällä alkoi elvytys sujumaan kaikilla. Nyt henkilökunta osaa elvyttää niin lasta kuin aikuistakin. Lisäksi henkilökunta osaa auttaa tukehtuvaa, hoitaa erilaisia ruhjeita ja haavoja. He osaavat myös tunnistaa yleisimpiä sairaskohtauksia ja toimia tilanteen vaatimalla tavalla.

Painesiteen tekemisen harjoittelua

Nyt kun henkilökunta osaa toimia tapaturman sattuessa oikein, on heidän toimintaansa entistä turvallisempaa osallistua. On kuitenkin syytä muistaa, että Lastenkulttuurikeskus Musikantit diagnosoi vain epävireisiä instrumentteja, joten edelleenkin ensisijainen paikka tapaturman sattuessa on Malmin päivystys! Voit käydä kurkkaamassa Musikanttien toimintaa ja kurssitarjontaa tarkemmin täältä. Koulutuksen on mahdollistanut Helsingin kaupunki, Kaupunginkanslia ja maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus.

Tajuttoman ensiapu