Helteinen heinäkuu tarjoaa parastaan lomailijoille. On tärkeää juoda nesteitä paljon, ettei vahingossa keho pääse kuivumaan. Lomalla on hyvä muistaa, että alkoholi on diureetti eli se poistaa nesteitä kehosta, joten on syytä juoda esimerkiksi vettä/vishyä useasti tunnin aikana. Juo pari desilitraa kerralla, niin nesteet imeytyvät paremmin. Kehoa voi viilentää myös uimalla ja olemalla varjossa. Mikäli lämpöhalvauksen oireet ja ensiapu on päässyt unohtumaan, voit kerrata sen tästä linkistä: lämpöhalvauksen ensiapuohjeet.

Lapsen elvytys

Kiehto Äitiyspalvelun Inari harjoittelee imeväisikäisen elvyttämistä. Kuva: suvililja.net

Ensiapukurssi Vantaan Myyrmäessä

Järjestimme avoimen hätäensiapukoulutuksen pääkaupunkiseudulla. Kouluttajan näkökulmasta on aina mahtavaa, kun osallistujat ovat kurssilla omasta tahdostaan ja halukkaita oppimaan. Esimerkiksi Malmin Paritilien Saara osallistui omasta tahdostaan ja hänen sanojaan lainaten: Tulin ensiapukurssille perheen turvallisuuden vuoksi. Kiehto Äitiyspalvelun Inari osallistui kurssille, jotta sai kerrattua vanhoja opittuja ja jo unohdettujakin ensiaputaitoja.

Hätäensiapukoulutus

Hätäensiapukoulutus tilannekuva. Kuva: suvililja.net

Koulutukseen osallistui myös valokuvaaja Susanna, jonka kuvausjälkeä voitte ihailla postauksen kuvista. Susannan palaute kurssista: Kiitos vielä kerran loistavasta kurssista ja hyödyllisistä opeista - sekä uusista että vanhan kertauksesta! Yhdyn Saaran sanoihin (miksi osallistui kurssille) ja lisään listaan myös omat asiakkaat, oppilaat, työtoverit, harrastuskaverit... Syitä ensiaputaitojen ylläpitämiseen riittää, kun muistaa sen, että vahinko ei tule kello kaulassa ja toisaalta se vahinko voi sattua myös omalle kohdalle. Silloin on hienoa, että osaa auttaa.

Defibrillaattorin käyttökoulutus

Malmin Paritililien Saara ja Inari keskittyneinä defibrillaattorin käyttökoulutuksen aikana. Kuva: suvililja.net