Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Riihimäestä? Itselläni ensimmäinen ajatus oli ennen Riihimäen vankila. Nykyään mieleeni nousee vahvasti myös turvallisuus. Canorama Oyj on nimittäin huolehtinut ensiluokkaisesti työntekijöidensä ensiaputaidoista ja koko heidän henkilöstöllään on aina voimassa olevat ensiapukortit. Sain itse kunnian käydä pitämässä ensiapukoulutuksen Riihimäen toimipisteellä. Toimipisteitä heillä on kaiken kaikkiaan 13 paikkakunnalla. Vankan ammattitaidon lisäksi heillä on jälleen kirkkaana mielessä myös ensiaputaidot, joten asiointi heidän kanssaan on entistä turvallisempaa.

Painelu-puhalluselvytys

Kuva 1. Canoraman Taina tarkkailee Janin puhalluksia.

Canoraman vahvinta osaamista ovat tulostus- ja ICT-ratkaisut, esimerkiksi tiedonhallinta. He auttavat asiakkaitaan valitsemaan ja löytämään heille oikean palvelukokonaisuuden. Canoraman palveluiden avulla vapautetaan henkilöstöresursseja ja lisätään työntekijöiden hyvinvointia. Mikäli tarvitset apua, suosittelen olemaan Pasiin yhteydessä esim. LinkedInin avulla..

Paineside-canorama

Kuva 2. Tällä kertaa ei osunut Juhaa leukaan vaan Pasia päähän ja käteen.

Heti koulutuksen alkaessa huomasin henkilökunnan olevan erittäin huumorintajuista ja positiivisella asenteella koulutuksessa mukana. Vakavatkin aiheet ovat huomattavasti mukavampi käydä läpi huumorintäyteisessä ilmapiirissä. Koulutuksen aikana henkilökunnalle palautettiin mieliin, miten tulee toimia onnettomuustilanteessa. He osaavat antaa tukehtuvalle ensiapua, elvyttää elotonta ja kääntää tajuttoman kylkiasentoon. Ennen kuin tilanne johtaa elvytykseen osaa henkilökunta myös tunnistaa yleisimmät sairauskohtaukset, joten he osaavat hälyttää avun paikalle ajoissa.

Defibrillaattorin_käyttö_elvytyksen_aikana

Kuva 3. Kuvasta näkee, että puhalluksen aikana on helpoin liimata defibrillaattorin elektrodit autettavaan, niin ettei painelu-puhalluselvytys keskeydy.


Jonathan Hagkvist
Kirjoittanut: Jonathan Hagkvist, Sairaanhoitaja, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK)