Oli taas mukavat koulutuspäivät Kokkolassa. Jälleen saatiin Suomeen uusia ensiaputaitoisia ja kerrattua vanhoja unohtuneita asioita. Räätälöimme koulutuksemme Kokkolan autohuollon tarpeiden mukaiseksi ja koulutimme koko henkilöstön korjaamon sulkemisajan jälkeen, heidän omissa tiloissaan. Näin ollen asiakkaat saivat edelleenkin palvelua normaaliin tapaan.

Korjaamo kuva1

Pahimmillaan käsi voi jäädä puristuksiin autojen tai laitteiden väliin

Henkilökunta korjaamossa oli huumorintajun omaavaa, joten koulutus sujui rennosti. Korjaamon puolella tyypillisesti työntekijät satuttavat käsiään mm. palovammoin ja ruhjevammoin. Pahimmillaan käsi voi jäädä puristuksiin autojen tai laitteiden väliin sekä sormet voivat leikkaantua poikki. Nyt henkilökunta osaa toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Esimerkiksi tyrehdyttää suuren verenvuodon, toimia oikein palovamman sattuessa ja elvyttää elotonta.

Korjaamo kuva2

On syytä muistaa, että Kokkolan autohuolto diagnosoi vain autoja ei ihmisiä

Mikäli autosi korjausmäärä yllättää ja tulee äkillistä rintakipua, osaa henkilökunta myös tunnistaa yleisimmät sairauskohtaukset ja toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Edelleenkin on syytä muistaa, että Kokkolan autohuolto diagnosoi vain autoja ei ihmisiä, joten edelleenkin ensisijainen paikka tapaturman sattuessa on vieläkin ensiapu!

Ryhmä kuva koulutuksesta


Jonathan Hagkvist
Kirjoittanut: Jonathan Hagkvist, Sairaanhoitaja, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK)